NU GÅR ARBETET MED ATT RÄDDA ÅNÄSFÄLTET VIDARE!

Mötet med SDN Örgryte Härlanda var ett första lyckat steg i att informera lokala politiker och förvaltning om de stora problem Göteborgs Stads förslag för temporära modulhus/baracker för 300-500 människor på Ånäsfältet skulle innebära för de nyanlända, för de boende och för vår stad.

Processen pågår snabbt och den kommunicerade planen vi känner till är att bygglov förväntas i mars och inflyttning i juni. Det betyder att vi inte kan stå still utan fortsätta det fantastiska engagemang vi bygger upp just nu. Vi måste påverka politker och förvaltning till att dra tillbaka förslaget i sin helhet och istället komma mer mer intelligenta, genomarbetade alternativ. Vi kan inte vänta till informationsmötet den 1a mars.

AKTIVITETER:
1) Kontakta KOMMUNSTYRELSEN
-> Politikerna i Kommunstyrelsen är de som har makten att besluta om förslagets vara eller icke-vara. Skriv, ring, berätta om varför Ånäsfältet skall vara kvar.

2) Kontakta FASTIGHETSNÄMNDEN
-> Politikerna i fastighetsnämnden är de som kan påverka hur förslaget kan förändras och är därmet otroligt viktiga personer att kontakta och informera. Skriv, ring och berätta varför Ånäsfältet skall vara kvar.

3) Kontakta MEDIA
-> Det är väldigt viktigt att Bagaregården och bevarandet av Ånäsfältet syns som ett positivt exempel i den mediala debatten.
Vi är EMOT FÖRSLAGET i sin helhet och våra sakliga/logiska argument måste synas i den mediala diskussionen. Skriv/ring därför till GP, GT, SVT Opinion och andra medier för att berätta om vår sak.

4) Vi behöver ENGAGERA EN JURIST.
-> Nu börjar allvaret. Förslaget går tvärs emot ett antal planer, förordningar och riktlinjer, vilket bör ifrågasättas juridiskt. Har ni bra tips om jurister med relevant erfarenhet samt idéer om budgetlösningar ber jag er att kontakta mig eller personerna i admin för denna sida

5) Kontakta FÖRVALTNINGEN
-> Stadsbyggnadskontoret och likande myndigheter är nyckelfunktioner för förslagets utformning. SÖK information, till exempel om detaljplanen för Bagaregården och DELGE era synpunkter.

Stort tack för det driv ni har och den stora mängd positiva reaktioner som vi fått in från hundratals människor. Helt enormt! Låt oss fortsätta med det!!!!

NU KÖR VI SÅ DET RYKER!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s