STATUSUPPDATERING

Det pågår ett jättearbete i bakgrunden som jag tänkte uppmärksamma, då många delar med sig er av det beundransvärda arbete som just nu genomförs!

MEDIA:
– Väldigt många skriver insändare och kontaktar media på olika sätt.
– GP publicerade en bra artikel från Truike Thien idag
– Truike kommer även att medverka i P4 eftermiddag imorgon kl 15:00 för att beskriva att varför vi vill skrota förslaget att bygga en jätteenhet av modulhus på Ånäsfältet. Hon kommer att mötas av en person från gruppen ”Bagaregården välkomnar”
– Vi skulle även varit represnterade i SVT Opinion Live som sänds nu kl 22:00 idag, men det blev avbokat i sista stund. Ta gärna en titt på programmet ändå. Det är en debatt mellan Hampus Magnusson M och Daniel Bernmar V i just denna fråga.

FASTIGHETSKONTORET & TJÄNSTEMÄN:
– Då väldigt många av oss kontaktat tjänstemännen har vi faktiskt utvecklat en positiv dialog med några av nyckelpersonerna som verkar öppna sig för alternativa förslag och börjar se utmaningarna med den föreslagna stora enheten på Ånäsfältet.

POLITIKER:
– Vi får in många svar från politiker och även politiker som tidigare hårdnackat varit för förslaget börjar mjukna upp. Det märkte vi även vid diskussionen med olika politiker efter vårt möte i tisdags.
– Däremot finns det givetvis ett antal nyckelpolitiker som ännu håller fast vid förslaget. Därför är det i nuläget lite oklart vad som gäller politiskt, trots att det går åt rätt håll.

BAGAREGÅRDENS FACEBOOK-GRUPP:
Vi har passerat 500 medlemmar och vi växer.
Grupper som är för att modulhusen byggs enligt förslaget har startat ”namninsamlingar” på nätet, vilket faller platt, då man via nätet inte kan säkerställa att det verkligen är de boende som skriver på. Däremot funderar vi på olika typer av gemensamma aktiviteter längre fram för att ännu tydligare visa varför förslaget borde dras tillbaka.
Idéer välkomnas!
Dessutom kontaktas många av oss från personer som inte har Facebook för att förstå hur de kan kontakta oss och hjälpa till, vilket är jätteroligt.

JURIST
Vi har fått in ett antal förslag, men fler alternativ behövs. Tacksam om ni kan höra er med förslag till admin för denna FB-grupp eller mig.

FORTSÄTT DET POSITIVA ARBETET NI GÖR! BRA JOBBAT!
Ni är välkomna att kontakta admin för gruppen eller mig för synpunkter och idéer!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s