STATUSUPPDATERING – STORT TRYCK NU!

Det pågår enormt mycket arbete hos väldigt många av er! Hundratals mail, kommentarer och tips flödar in av alla er som hjälper till! Några av aktiviteterna som pågår:

1) VI BÖRJAR BLI STORA!
Vår kärlek till Bagaregården och Ånäsfältets framtid genererar mer och mer intresse och vår sakliga position i frågan sprids till fler och fler människor! Vi är nu över 600 medlemmar i Facebook-gruppen, filmen vi publicerat för tre dagar sedan är uppe på ca 750 visningar, vår hemsida www.anasfaltet.se har 4.400 besök, varav ca 1200 unika besökare. Det är ett väldigt högt betyg för oss alla att på så kort tid kunna bygga upp ett gemensamt engagemang för det vi alla känner för vår stadsdel och dess framtid! Stort tack till alla er som bidrar till dessa sidor och de som hjälpt till med filmen!

2) FÖRBEREDELSE INFORMATIONSMÖTE DEN 1a MARS
Vår grupp har producerat nya flygblad har producerats och skall delas ut i stadsdelen (inte samma som SDN skickat med posten idag). Vi kommer att bli väldigt många som kommer för att lämna synpunkter på Göteborgs Stads planer att bygga en jätteenhet av temporära baracker/modulhus på Ånäsfältet. Denna gång blir vi många fler än vad vi var på det ordinarie SDN-mötet 9/2 och de kommer inte kunna stänga dörren framför hudratals av oss som de gjorde då. Vi återkommer om det detaljerade upplägget för mötet lte längre fram.

3) MÖTEN MED POLITIKER
Då vi numera förstått att förslaget INTE är tjänstemannastyrt, då ingen tjänsteman gör något utan direktiv av sina överordnade, dvs politikerna, är det ytterst viktigt att vi träffar relevanta politiker för att föra en konstruktiv dialog. Denna fråga borde inte vara politisk alls, varför vi tror att vi kan påverka politiker med faktabaserade och proaktiva argument! Vi har haft möten med M och L samt planerar möten med S. Jag vet att många av er jagar politiker. Försök hitta utrymme till personliga möten. Det är alltid bäst.

4) MÖTEN MED FÖRVALTNING
Som ni vet har vi olika specialkompetenser (vård, stadsbyggnad, osv) i vår FB-grupp och några av dessa är i kontakt med stadens förvaltning för att konstruktivt diskutera situationen samt alternativa upplägg. Huvudtemat här är att låta förvaltningen förstå att samhällsfunktioner som skola, vård osv måste förberedas. Det räcker inte med att sätta några baracker på en fotbollsplan. Det kommer inte att fungera.

5) JURIDISKT STÖD
Det börjar bli allvar nu och det är dags att avsluta farsen snart. Vi har fått in en del alternativ till jurister och utvärderar dessa nu. Har ni tips så är det hjärtligt välkommet.

6) DATAINSAMLING
Det pågår en insamling av olika dokument (tekniska, juridiska, mål/strategier för stadsdelen osv) som är relevanta för använda sig under den juridiska processen. Det kan handla om tidigare överklaganden, om detaljplanen, om statistik osv

7) MEDIA
Många av er kontaktar media på olika sätt. Det kan handla om artiklar, men även om att ge skribenterna en rättavisande bild av läget. Tyvärr polariserar media situationen som inte representerar vår verklighet i Bagaregården. Vi är emot förslaget och inget annat, då det är ytterst problematiskt för alla inblandade. Att blanda in ideologi i detta är fel. Det handlar om människor, det handlar om oss alla.

Om ni inte redan nu gör det, hjälp till du med!
Skicka dina tips och kommentarer till mig respektive till administrationen för Facebook-sidan. Gruppen heter Bagaregården.

Med allt engagemang och den positiva kraft som vi nu bygger upp tillsammans kan vi bara inte misslyckas!

TILLSAMMANS VINNER VI!
NU KÖR VI!

Med vänlig hälsning
Daniel Szirányi

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s