STATUSUPPDATERING DEL 1

MÖTEN MED POLITIKER & FÖRVALTNING

Arbetet att stoppa det ogenomtänkta förslaget från Göteborgs Stad att sätta en stor enhet med temporära modulbostäder/baracker för 300-500 människor på Ånäsfältet, och istället låta Göteborg utveckla hållbara, intelligenta alternativ, pågår för fullt.
Mycket syns inte här på Facebook, varför jag försöker sammanfatta läget till er.

DISKUSSIONER MED POLITIKER & FÖRVALTNING
Väldigt många av er har skrivit till politiker vilket är oerhört viktigt!
Tidsfönstret att påverka är litet och enligt de indikationer vi fått är det fönstret öppet från nu fram till ungefär mitten av mars. Då kommer troligen det mesta vara bestämt. Därför är det oerhört viktigt att tala med politiker som sitter i Kommunstyrelsen, i Fastighetsnämnden, eller i Byggnadsnämnden samt även tala med relevanta tjänstemän inom förvaltningen.

Enligt feedbacken vi får när vi träffar politiker, är att gruppen i Bagaregården ang Ånäsfältet är en av de mest aktiva och flitigaste grupperna att kontakta politiker bland de 12 platserna. Citat: ”Vi blir helt överösta av mail och samtal…Klarar inte av att svara på allt….svarar endast på mail som är skrivet till mig….svarar endast på konstruktiva mail, och där är ni från Ånäsfältet bäst”.

PERSONLIGA MÖTEN BÄST!
Många av oss har haft konkreta möten med politiker inom S, M och L inom Kommunstyrelsen, Fastighetsnämnden, Byggnadsnämnden och förvaltning. Fler möten är planerade och det kan hända att fler möten pågår som jag inte känner till.

Vi får tydliga indikationer om att våra argument håller, och får medhåll på många av dessa argument. Exempel som den överdrivna storleken för Ånäsfältet, att fotbollsplanen försvinner, att inget är förberett (skola osv) runt omkring, att kulturvärden förstörs i stadsdelen, osv är argument som vem som helst kan förstå oberoende politisk färg.

Vår bild är att den massiva påverkan som sker nu verkar kunna ge resultat. Förslaget som ligger verkar vara under diskussion för justering. Det gäller att säkerställa att Ånäsfältet är med i diskussionen.

Kontakta politiker, stäm möte och övertyga!

Vi har en positiv trend nu, men det gäller att fortsätta på samma sätt de kommande två veckorna!

KONTAKTLISTA TILL POLITIKER hittar ni under ”Vad kan jag göra?”

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s