BESLUT I KOMMUNSTYRELSEN

680@80Som många av er vet bearbetar vi politiker intensivt och har haft möjlighet att träffa beslutsfattare på olika nivåer från olika partier (främst S, M, L).

Idag togs ett BESLUT I KOMMUNSTYRELSEN som är högst relevant för vårt fortsatta arbete för att stoppa det ogenomtänkta förslaget, bevara Ånäsfältet och kämpa för ett hållbart Göteborg.

Kommunstyrelsen är Göteborgs Stads högsta beslutsfattande organ. Det röd-grön-rosa blocket är i minoritet och Alliansen tillsammans med Vägvalet och SD är i majoritet.

Sammanfattning:

YRKANDEN I KOMMUNSTYRELSEN
Alliansen (moderaterna, liberalerna, kristdemokraterna) hade lagt ett yrkande om att hitta nya platser för de temporära modulbostäderna med fokus på områden där man kommer att bygga om 10-15år (dvs där man ändå inte kan bygga permanent).

SD hade lagt ett yrkande om att skrota förslaget och hitta ekonomiskt hållbara lösningar utan temporära modulbostäder

Martin Wannholt (oberoende moderat & Vägvalet) yrkade att skrota förslaget och hitta platser där för permanent byggnation

INTENSIV DISKUSSION MED POLITIKER
Folk i vår grupp Bagaregården arbetade intensivt med medlemmar i Kommunstyrelsen för att få en jämkning mellan dessa förslag. Skillnaderna mellan de olika positionerna var minimala och en jämkning var nödvändig för att få igenom förslaget. Det visade sig att vårt arbete bar inte frukt då partierna inte ville komma överens.

UTFALL
Som S-politiker redan berättat till oss och som vi hörde från förvaltningen på gårdagens informationsmöte, söker man redan efter andra alternativ till platser. Därför blev utfallet att S och MP röstade för Alliansens yrkande, varför detta förslag gick igenom.

VAD BETYDER DETTA FÖR BAGAREGÅRDEN?

Fastighetsförvaltningen har nu officiellt fått uppgiften att hitta nya platser och ansvaret för hela hanteringen av temporära modulbostäder ligger nu på fastighetsförvaltningen och inte hos Kommunstyrelsen. Det kommer alltså att avgöras där. De rödgröna är i majoritet i Fastighetsförvaltningen. Vi har som sagt positiva dialoger med bl.a. S-politiker och vi kommer försöka intensifiera dessa dialoger. Att diskutera med oppositionen har nu blivit meningslöst.

Att hitta nya platser innebär INTE att de som hittills identifierats tas bort. Det innebär de facto INGEN FÖRÄNDRING för Ånäsfältet och Bagaregården. Vi är fortfarande på listan för temporära baracker.

Vi måste nu lägga in en högre växel i konstruktiva dialoger med fastighetsnämnden/ -förvaltningen, byggnadsnämnden och eventuellt med stadsdelsnämnden.

Bifogar de olika yrkandena för er referens: Länk till Yrkanden

Daniel Szirányi

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s