SITUATIONEN ÄR ALLVARLIG

Under veckan har ett antal viktiga möten hållits med nyckelpersoner i förvaltning och inom politiken.

NY INFORMATION från fastighetskontoret är att staden planerar att bygga en förskola på hela gräsområdet norr om fotbollsplanen. Det är därför de temporära barackerna planeras till fotbollsplanen.

Detta innebär att HELA ÅNÄSFÄLTET KOMMER ATT BEBYGGAS: fotbollsplanen med temporära baracker och gräsplanen med en permanent byggnad där en förskola skall inhysas.

Jag finner det ytterst tragiskt att denna information inte varit transparent för oss boende eller för politiker från början. Vi riskerar att få fel beslut baserat på fel fakta.

Om Göteborgs Stad beslutar sig för att förlägga temporära baracker på Ånäsfältet, kommer hela stadsdelens enda öppna yta försvinna.
Helt och hållet.

Den plats som varit öppen, intakt och gett staden glädje under ca 100 års tid kommer att förpassas till historieböckerna

FÖRSLAGET FÄRDIGSTÄLLS INOM CA EN VECKA
Fastighetsnämnden och fastighetskontoret fastställer detaljerna i planerna under den kommande veckan och vi lär få höra en och annan justering gentemot det förslag som tidigare kommunicerats.

SE UPP FÖR FÖRHANDLINGSTEKNIK
Klassisk förhandligsteknik är att först ange en siffra som är radikal, för att sedan sänka sig till en hög nivå som i sammanhangen kommer att bedömas som låg i jämförelse med den radikala startsiffran. Exempel: den tidigare kommunicerade siffran 500 kan komma att sänkas till 150 personer som ju fortfarande är en väldigt hög siffra.

SISTA MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Kontakta Jahja Zequiraj (S), fastighetskontorets ordförande, Ulf Kamne (MP), byggnadsnämndens ordförande, Magnus Sigfusson, fastighetskontorets ordförande, samt respektive politiker i dessa nämnder. Information om att hela Ånäsfältet riskerar att försvinna är inte tydlig för politikerna.

ÅNÄSFÄLTET KLARAR INTE URVALSKRITERIER SOM PLATS FÖR TEMPORÄRA BOSTÄDER
Vi har också tagit del av de kriterier som Fastighetskontoret använt för att välja de 12 platserna för temporära modulbostäder. Tyvärr har fastighetskontoret inte följt sina egna kriterier utan lämnat bland annat ”viktiga kulturvärden” därhän. Då Bagaregården står under ”riksintresse” och ”bevarandeskydd” för sin unika stadsbyggnad och arkitektur, och det i princip är omöjligt att bygga ens en takkupa, var vi lite undrande hur de tänkt.

När vi frågade om detta blev svaret helt enkelt: ”oj, det har vi glömt”…
Så professionella beslut tas det i vår kära stad….

Se bifogad sammanställning av effekterna på Ånäsfältet
Ny info_Ånäsfältet försvinner helt 2016-03-06 (1).

Daniel Szirányi

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s