BAGAREGÅRDENS TYDLIGA BUDSKAP: BEVARA ÅNÄSFÄLTET!

I helgen anordnades ett community-event med ca. 50 personer på Ånäsfältet med grillning, boule, fotboll, blomplantering och inskription av det vi kämpar för: ”BEVARA ÅNÄSFÄLTET”.

Vi har talat med alla beslutsfattare om att INTE sätta några baracker/temporära modulbostäder på Ånäsfältet och fört fram ett stort antal logiska, sakliga och viktiga argument.

Politikerna och förvaltningen har sagt att de kommer fortsätta med Ånäsfältet och planerar att revidera sin plan, men ännu har ingen förändrad plan inkommit. Det som gäller är fortfarande en enhet för 300-500 nyanlända på fotbollsplanen och en ny förskola på gräsplanen. Det innebär att INGET kvarstår av Ånäsfältet.

Detta är inte bra och vi måste göra allt för vår stadsdel Bagaregården och utveckla Ånäsfältet till det bättre.

SDN-MÖTE IMORGON 15/3 KL 17:00
Kom för att informera våra lokalpolitiker om vad vi tänker och tycker om vår älskade stadsdel. Ta med era argument och för fram dessa.

Vi har haft konstruktiva dialoger med i princip alla relevanta politiker i Göteborg. De tre personer som avgör Bagaregårdens framtid är Ann-Sofie Hermansson, Kommunstyrelsens ordförande (S), Jahja Zeqiraj, Fastighetsnämndens ordförande (S) och Ulf Kamne, Byggnadsnämndens ordförande (MP).

Skicka gärna era synpunkter till dessa tre personer för att informera dem om vilken allvarlig påverkan förslaget med temporära baracker innebär för de nyanlända, de boende och för en hållbara stadsutveckling i vår stadsdel.

Vill inte politikerna lyssna på sina egna medborgare, kommer den konstruktiva dialogen gå över till en juridisk process av helt annan karaktär som nästa steg. Mycket tuffare.
Argumentet att baracker är en snabb lösning faller direkt, då den massiva överklagandeprocessen lär dra ut på tiden rejält.

Nu gäller det, de närmaste dagarna är avgörande.

https://anasfaltet.wordpress.com/2016/03/14/anasfaltet-en-sondag/

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s