FASTIGHETSNÄMNDENS BESLUT ÄR EN TRIUMF FÖR ÅNÄSFÄLTET

I går togs Ånäsfältet bort från listan med omedelbar bygglovsansökan för baracker och flyttades över till ”utreda-vidare-listan”! Anledningen till att detta bör klassas om en oerhörd framgång för Bagaregården, är att det onekligen såg mörkt ut fram till de sista dagarnas massiva aktiviteter som ni alla bidragit till.

Tyvärr bibehölls tre platser, Kärralundsvallen, Askim och väster om Lemmingvallen, som nu kommer att gå in i en bygglovsprocess.

De ursprungliga tolv platserna hade redan sedan tidigare förhandlats ner till fyra platser och vi var tyvärr med bland de fyra. Att ändra på en redan politiskt förhandlad lista är oerhört svårt, men vår sakliga argumentation och massiva informationsspridning till alla politiker i Göteborg, till tjänstemän och till media, gjorde att beslutsfattarna började lyssna på oss.

VAD HÄNDER NU?

Frågan om temporära baracker på Ånäsfältet kommer att tas upp igen den 25/4 i fastighetsnämnden för slutgiltigt beslut. Vi kommer att hålla fortsatt tät dialog med politiker för att förstå varför Ånäsfältet överhuvudtaget är kvar på någon lista och säkerställa att fakta kommer fram i tid innan beslutsmötet.

TACKSAMHET

Jag vill, å Bagaregårdens vägnar, tacka Jahja Zeqiraj (S), fastighetsnämndens ordförande för alla de konstruktiva dialoger vi haft både under arbetstid som semester/kvällstid. Det visar på positivt ledarskap att ta till sig medborgardialoger och kunna anpassa beslutsmöten därefter. Vi ser fram emot fortsatta dialoger för att utveckla Ånäsfältet tillsammans med Jahja.

Vi vill dessutom tacka Hampus Magnusson (M), andre vice ordförande i fastighetsnämnden, för yrkandet om att Ånäsfältet skall tas bort från listan med platser för temporära modulbostäder.

Vi är också väldigt tacksamma för att de rödgröna partierna (S, MP och V) i fastighetsnämnden stött yrkandet om att inte gå vidare med Ånäsfältet i nuläget.

Det innebär att partierna Moderaterna, Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet uttalade sitt stöd för oss och Ånäsfältets framtid igår. Vi är oerhört tacksamma för detta och kan därmed understryka vikten av att vårt arbete förblir fortsatt sakligt och opolitiskt.

Jag är även övertygad om att den positiva dialogen med Kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson, där vi presenterade vårt alternativa förslag, bidragit till resultatet igår. Stort tack.

Vi vill också tacka Martin Wannholt som i Kommunstyrelsen redan tre gånger yrkat på att stoppa temporära modulboenden och som under hela processen stött Bagaregårdens arbete.

Givetvis vill jag också understryka vikten av det tunga arbete som så många av er i denna grupp gjort de senaste dagarna.
Tack för de tusentals mail ni skickat, de samtal och möten ni genomfört, de inlägg ni gjort och allt annat positivt engagemang ni bidragit med!

ENDAST LIBERALERNA VILL BYGGA BARACKER PÅ ÅNÄSFÄLTET

Resultatet innebär också att Liberalerna som enda parti röstade FÖR att bygga baracker på Ånäsfältet. Det visar på sällan skådad svag lokalkännedom och tydlig vilja att distansera sig från medborgarna/sina väljare. Att det partiet inte får så många röster från Bagaregården vid nästa val, är ganska självklart.

Stort tack för ert stöd!
Låt oss fortsätta att tillsammans utveckla Ånäsfältet till det bättre!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s