VILKET ENGAGEMANG!

Vi är nu snart 400 i gruppen som engagerar sig för Ånäsfältet samt Bagaregården som stadsdel. Det är inte illa, med tanke på vårt lokala fokus och att vi är ca 3500 i Bagaregården totalt.

NU gäller att fokusera på MÖTET MED SDN-ÖRGRYTE-HÄRLANDA på TISDAG 9/2 kl 17:00.

BAKGRUND:
– SDN har inte velat ta upp de temporära byggnaderna på Ånäsfältet som agendapunkt för mötet alls, trots att vi frågat ett flertal gånger.
– Vi har inte heller fått OK på att presentera våra synpunkter via projektor för att vara kunna föra en tydlig och strukturerad diskussion.
Det kommer i och för sig inte spela stor roll, då vi ju blir så många och kommer att muntligen berätta om våra synpunkter ändå.
– Även folk från Kärralundsvallen samt Björkekärr kommer att närvara för att föra fram sina synpunkter.
– Det är viktigt att vi håller en saklig ton, speciellt då olika politiska grupperingar har meddelat att de kommer att skicka dit folk till mötet för att påverka diskussionen åt ett eller annat håll. Det sista vi vill är att mötet skall förstöras av ideologisk pajkastning.

FÖRESLAGET UPPLÄGG FÖR MÖTET MED SDN:
– Ånäsfältet framför sina synpunkter på den planerade jätteenheten för 500 personer på Ånäsfältet. Detta genomförs genom att tre personer för fram tre områden:
1) Den övergripande situationen i Bagaregården och hur förslaget påverkar sammanfattnigsvis samt vilka risker det för med sig. Att det segregerar mer med en jätteenhet än det integrerar, vilket man t.ex. skulle kunna förbättra genom att sprida ut småskaliga boendemöjligheter på väldigt många punkter i staden.
2) Professionell argumentation från vår ”byggrupp” ur stadsplaneringsperspektiv, integrationsperspektiv och byggtekniska synpunkter
3) Professionell argumentation om påverkan ur perspektiven hälsa, idrott, integration och säkerhet.

– Kärralundsvallen och ev Björkekärr framför sina argument

– Fritt fram för alla att framföra sina åsikter, då det finns säkert hundra andra argument att ta upp.

ACTION:
– Tala med grannar och få med dem till mötet på tisdag! Vänligen prioritera detta!
– Tänk igenom dina egna tankar och argument i förväg. Ju fler perspektiv vi har från olika personer, desto bättre.
– Kom i tid! Erfarenheterna från Askim under förra veckan var att de helt enkelt stängde dörren och alla kunde inte komma in.
– Det finns risk för att folk medvetet kommer att störa mötet. Hjälp gärna till att be alla hålla en sansad ton.

Väldigt många hör av er via direktmeddelande, och jag ber om ursäkt om jag inte kunnat svara er alla i tid.

Jättebra med det enorma engagemanget!
Tillsammans kan vi göra skillnad!
Vi ses på tisdag!

Mvh Daniel Szirányi

En reaktion till “VILKET ENGAGEMANG!

  1. Maudh Lundin

    Jag tycker att det byggs förfullt i Göteborg, beviljat av fastighetskontoret, men detta är mestadels ”bostadsrätter” att sedan skylla på oss boende över segreationen är befängt. De kan inte klandra oss med uppmaning att vi som ”råkar” bo här skall ta ansvar för fastighetskontorets flopp vi vill bara behålla vår fritids-/lekplats. Nej!

    Gilla

Lämna en kommentar