VI LYCKADES! VI ÄR HISTORISKA!

Socialdemokraterna och Moderaterna har tillsammans DRAGIT TILLBAKA FÖRSLAGET OM BARACKER PÅ ÅNÄSFÄLTET!

Liberalerna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet röstade emot, då de fortsatt ville ha baracker! Dock är dessa partier i minoritet.

Vårt gemensamma arbete har visat resultat! Stort tack för era insatser och allt engagemang.

Våra idéer om att rusta upp fältet till en modern idrottsplats samt inte bygga temporärt utan hållbart. Ett exempel på det kan vara ett landshövdingehus på den norra delen för att skärma av emot E20.

Konkret går vi nu in i en sk. ”Öppen markanvisning”, vilket innebär att olika entreprenörer tävlar om det bästa förslaget för upprustningen av fältet. Det innebär en planprocess baserat på vanliga byggregler och med tät involvering av oss boende. Fritt fram för idéer om löparbana, fotbollsplan, park, och andra aktiviteter.

Vi återkommer med detaljerna och vägen framåt.

Det viktiga för Bagaregården och oss alla är att vi inte får temporära baracker samt att vi själva nu kan tag i Ånäsfältets positiva utveckling.

Stort tack till Jahja Zeqiraj (S) och Hampus Magnusson (M) för att ni vill Bagaregårdens väl och varit ytterst konstruktiva i dialogerna med oss boende. Ett stöd från både S och M är också ett oerhört starkt fundament för en framgångsrik utveckling av vår stadsdel.

Stort tack till er alla som under kvällar, nätter och på fritiden gett sitt yttersta för vår gemensamma framgång!

Skåla! Fira! Gläd er!

 

Detta är en stor dag för oss alla!

Lämna en kommentar